PTTL & Morguen + venstergalerie & Doe mee!

@ Pianofabriek

pttl@collectifs.net

 

 

from 9 oct till 18 dec 2009

Europark Verbeelden is een project van zowel Venstergalerie als Doe mee! Ateliers, van Morguen vzw in de sociale hoogbouwwijk Europark, op Antwerpen Linkeroever.

 

In de Venstergalerie als in de Doe mee! Ateliers, staan volgende kernbegrippen centraal :

- de polyfonie is een term uit de muziek die het gelijktijdige optreden van verschillende ritmisch en melodisch zelfstandige stemmen aangeeft.
De polyfonie introduceert de gedachten van de ander in de samenstelling van het geheel. Ze is het spreken van meerdere personen tegelijk. Ze verbeeldt de diversiteit van verschillende mensen en hun
gemeenschappelijke samenzijn.

- het dialogisme, is de dialoog tussen de verschillende individuen of subjecten en vertrekt van de acceptatie van de « ander » als een onvoorwaardelijke bijdrage aan zichzelf. Deze interactie tussen het individueel bewustzijn en een ander bewustzijn, inspireert, stelt vragen en geeft antwoorden. (In een gesprek met de andere, accepteer ik hem als gesprekspartner, dat wil zeggen dat ik zijn mening en de context van de ander, inbreng in mijn eigen denkproces.) Elke deelnemer werkt vanuit zijn psychologische, sociale en/of culturele achtergrond, persoonlijke motivatie, intentie en gevoeligheden die zijn mogelijkheden bepalen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jos Budel

Sim Cha Chi

Leen Derks

Willy De Wachter

Nathalie Gauvin

Michel “Bazil” Potiau

Marc Schepers

Emmanuel Tête

Teuny Tukker

Rita Vanhee

Marie-Jane,Tonia, Emma, Lisette en Sonja Vivet

Selma Wagmann

Phil Wauters

Publicatie Europark verbeelden

Close